Geschreven door Noëlle PeetersMarketing Manager

Breda, 2 juli 2024
Vrolijk, loyaal en eigenwijs – dat is typisch Monique van Stokkom, een onmisbare kracht binnen ons team. Elke dag brengt ze als sales en service support nieuwe energie naar kantoor. Om haar beter te leren kennen, hebben we Monique enkele vragen gesteld over haar leven en werk. Haar openhartige antwoorden geven een prachtig inkijkje in wie ze is en wat haar drijft. Lees mee en ontdek wat Monique zo bijzonder maakt!

  1. Wie is Monique in drie kernwoorden?
Dan zou ik zeggen: vrolijk (niet altijd), loyaal en eigenwijs. Ik hou ervan om het leven met een lach te benaderen, ik sta altijd klaar voor de mensen die me dierbaar zijn, en ja, ik heb zo nu en dan een eigenzinnige kant. Maar dat houdt het allemaal interessant, toch? 

  1. Welke gebeurtenis in je werkende leven is belangrijk voor je geweest?
Wellicht wat vreemd maar dat is zonder twijfel mijn echtscheiding. Toen werd mijn baan een echte baan! Het gaf me de kracht en motivatie om mezelf volledig te focussen op mijn carrière en te ontdekken hoeveel ik eigenlijk kon bereiken. Het heeft me echt laten groeien en mijn zelfstandigheid versterkt. 

  1. Welke werkzaamheden of taken geven jou de meeste energie?
Zonder twijfel, werkzaamheden in teamverband! Het samenwerken met collega's geeft me veel energie en maakt elke taak een stuk leuker en dynamischer. 

  1. Hoe blijf jij jezelf continu uitdagen?
Nou, op mijn leeftijd hoef je niet echt meer uitgedaagd te worden. Je hebt je draai inmiddels wel gevonden. Ik geniet nu vooral van de dingen die ik leuk vind en waar ik goed in ben. Dat betekent niet dat ik stilzit, maar ik kies mijn uitdagingen met zorg en geniet van de rust en het plezier dat mijn ervaringen me brengen. 

  1. Over welke aspecten van je werk praat je graag met anderen?
Vooral over de gezelligheid en de leuke collega's. Het is zo fijn om in een team te werken waar iedereen goed met elkaar overweg kan en we samen veel plezier hebben. Het maakt elke werkdag een stuk leuker! 

  1. Welk advies over de ‘echte wereld’ zou je aan je jongere zelf willen geven?
Probeer niet over je eigen grens te gaan. Werk is leuk en belangrijk, maar het is niet het allerbelangrijkst. Zorg ervoor dat je ook tijd neemt voor jezelf, je vrienden en je familie. Uiteindelijk gaat het om een goede balans en genieten van het leven! 

  1. Wat zou je anders aanpakken, als je de kans had het nog eens over te doen?
Dan zou ik een andere opleiding hebben gevolgd. Zonder twijfel zou ik dan een opleiding voor verloskundige gaan doen en zelfstandig aan de slag gaan. Het lijkt me zo bijzonder om een rol te spelen bij de geboorte van nieuw leven en gezinnen te ondersteunen tijdens zo'n belangrijk moment. Bovendien lijkt het me geweldig om echt iets voor mensen te kunnen betekenen.  

  1. Als je met iemand een maand mocht ruilen van leven en werk, wie zou dat zijn?
Als ik met iemand een maand mocht ruilen van leven en werk, dan zou dat zonder twijfel Amelia Earhart zijn. Vooral om haar enorme lef en durf in een wereld waar mannen het voor het zeggen hadden. Het lijkt me fascinerend om te ervaren hoe het was om als pionier in de luchtvaart door het leven te gaan, grenzen te verleggen en geschiedenis te schrijven.  

  1. Van welke gewoonte wil je eigenlijk af, maar lukt je nog niet?
Als ik eerlijk ben, zou ik graag willen stoppen met teveel snoepen. Het is een gewoonte waar ik maar moeilijk van afkom, ook al weet ik dat het beter voor me zou zijn. Gelukkig kan ik verder goed met mezelf en mijn eigenaardigheden leven. Het is een uitdaging, maar iedereen heeft zo zijn dingetjes, toch? 

  1. Als je drie wensen mocht doen, wat zou je dan wensen?
Als ik drie wensen mocht doen, zou ik als eerste wensen om lang gezond te blijven, zodat ik volop van het leven kan genieten. Daarnaast zou ik wensen dat mijn kleinkind gezond en wel ter wereld komt, want dat is het grootste geschenk dat je je kunt voorstellen. En als derde wens zou ik graag nog vele mooie reizen willen maken, om de wereld te ontdekken en nieuwe avonturen te beleven. Dat zou toch geweldig zijn?