Geschreven door Thomas SpanjersSales Manager

Breda, 3 oktober 2024
De dag begint vroeg voor Thomas, onze energieke salesmanager. Dit keer werkt hij vanuit huis, een van de voordelen van zijn internationale rol. Met een wereld vol kansen voor zich is elke ochtend waardevol. Zijn eerste stap? Het controleren van zijn e-mails. "Ik heb structuur nodig," vertelt hij. "Daarom check ik mijn e-mails twee keer per dag: ’s ochtends en ’s middags. Zo behoud ik focus en zorg ik ervoor dat de belangrijkste zaken meteen worden aangepakt."

Zijn eerste prioriteit? De vragen en verzoeken van het salesteam. "Het team is cruciaal. Wanneer zij ergens tegenaan lopen, spring ik bij om te helpen. Daarna neem ik klantmails door en werk ik aan onze interne processen." Zo begint hij een drukke dag effectief.

Onderweg naar klanten
Al snel zit Thomas in de auto, op weg naar een klant. Het is een van de vele afspraken deze week, maar elk bezoek vraagt om specifieke aandacht. "Persoonlijk contact met klanten blijft onmisbaar," legt hij uit. Vandaag bezoekt hij een potentiële klant die op zoek is naar een automatiseringsoplossing.

Het gesprek verloopt soepel. Goed voorbereid en met oog voor de behoeften van de klant, bespreekt Thomas hoe zijn team kan bijdragen aan het optimaliseren van hun processen. "Het is altijd een geweldig moment wanneer je ziet dat de klant enthousiast wordt over de mogelijkheden die wij bieden."

Maar Thomas’ werkterrein strekt zich verder uit dan Nederland. Naast lokale bezoeken reist hij regelmatig naar het buitenland. Binnenkort staat er een internationale beurs in Amerika op de agenda. “Beurzen zijn een belangrijk onderdeel van mijn werk. Ze bieden de kans om nieuwe contacten te leggen en op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen in de markt.” De voorbereidingen hiervoor bespreekt hij morgen met het marketingteam.

De dynamiek van een internationale rol
Na het klantbezoek keert Thomas terug naar kantoor, waar een strategische meeting met zijn team gepland staat. Ze evalueren de resultaten van een recent project. "We werken constant aan verbetering. Er is altijd iets dat geoptimaliseerd kan worden."

Wat Thomas’ werk zo boeiend maakt, is de variatie. "De sociale kant van het werk is ook belangrijk," zegt hij. "Af en toe een etentje met klanten versterkt de band en creëert een ontspannen sfeer om projecten te bespreken."De wereld is zijn speelveld, en hij geniet van de dynamiek die dit met zich meebrengt. "Het is elke keer weer een avontuur," vertelt hij. "Nieuwe mensen ontmoeten, nieuwe markten ontdekken en werken aan uitdagende projecten. Dat maakt mijn werk zo spannend."

Een productieve afsluiting
Aan het einde van de middag sluit Thomas zijn laatste vergadering van de dag af. Hij werpt nog een blik op zijn agenda voor morgen: een klantbezoek en de voorbereidingen voor de komende beurs staan op het programma. "Het is altijd een volle agenda, maar dat is precies wat ik zo leuk vind aan mijn werk," vertelt hij.

De dag eindigt misschien rustig, maar voor Thomas ligt er altijd een nieuwe uitdaging in het verschiet. Of het nu gaat om een SAT, een nieuw project of een FAT begeleiden, hij blijft constant in beweging. "Het mooiste aan mijn werk is de variatie. Geen enkele dag is hetzelfde, en dat houdt me scherp."